Deze website maakt alleen gebruik van functionele cookies en analytics-cookies om statistieken te verzamelen.
Meditatie yoga Deventer : Ook in Epse, Terwolde en Twello.
meditatie yoga deventer

MEDITATIE YOGA DEVENTER VOOR LICHAAM EN GEEST

Mijn eerste ervaring met mediteren

Meditatie yoga Deventer. Toen ik 35 jaar geleden met mediteren als onderdeel van yoga begon, was meditatie nog vrij onbekend. Iets wat in India werd gedaan, maar in Nederland? Als ik er vol enthousiasme over vertelde (want ik vond het natuurlijk vanaf het begin al heel fijn om te doen) werd er door mijn omgeving vaak vreemd op gereageerd. Veel mensen om mij heen vonden meditatie maar zweverig of onzin en associeerden het met uren lang zitten in lotushouding in een kamertje gevuld met wierook.

Meditatie yoga deventer en energie

Ik herinner mij nog als de dag van gisteren, dat ik begon met mediteren in een kerk, een spirituele ruimte waar ik rust vond en op eenvoudige wijze naar binnen kon keren om in meditatie over te kunnen gaan. In die meditatie vond ik niet alleen maar ontspanning, maar ik kreeg ook meer energie. Een energie die ik nu al meer dan dertig jaar ontvang en waar ik nog steeds heel dankbaar voor ben.

Hoe meditatie onderdeel werd van mijn leven

Al vrij snel merkte ik dat tien minuten meditatie per dag al voldoende was om mijn rondrazende gedachten even te onderbreken en alle prikkels van buitenaf even op de pauzestand te zetten. Meditatie is intussen een dagelijkse gewoonte in mijn leven en inmiddels kan ik mij geen dag meer voorstellen zonder even te mediteren. Ik hoef er niet lang voor stil te zitten en ook niet voor dag en dauw op te staan. Voor mij is meditatie bewust aanwezig zijn in het hier en nu. Dat betekent dat ik het nuttige met het aangename verenig wanneer er een berg afwas op mijn aanrecht staat. Zo ontstaat dus de meditatie-afwas! Meditatie yoga Deventer helpt je om het geleerde ook toe te passen in het dagelijkse leven.

Mijn favoriete meditatie, de ademmeditatie

Mijn mooiste meditatie om te doen is nog altijd de ademmeditatie, zo bijzonder! De ademhaling is mijn beste vriend wanneer ik mediteer. Mijn ademhaling is er altijd en overal en ik hoef er niets voor te doen, het gaat gewoon vanzelf. Het ademt, wanneer ik adem. Het is voor mij zo vanzelfsprekend dat ik eigenlijk niet begrijp dat mediteren nog steeds een werkwoord is....

Meditatie en yoga in Deventer

Op de donderdagavond om 20.00 uur in De Schalm is er een yogales waarbij we ook mediteren. De yoga asana's maken het lichaam rustig en/of ontspannen. De ademhalingsoefeningen maken de adem rustig. Wanneer het lichaam en de geest ontspannen zijn, glijdt de geest gemakkelijk in meditatie. Meditatie yoga Deventer geeft deze yogameditatieles in een sfeervolle, rustige omgeving.

Meditatie, overal en altijd

Ik mediteer waar en wanneer ik ook ben, niet alleen op mijn yogamat, maar overal ter wereld. Tijdens één van mijn spirituele bijscholingen mediteerde ik in India met behulp van een mala, een gebedssnoer van 108 kralen. En was ik weer teruggekeerd, dan mediteerde ik thuis weer verder met een c.d. waar een toepasselijke mantra op stond. Meditatie is inmiddels een verrijking in mijn leven geworden, een eenvoudige manier om rust te vinden in het drukke leven waaraan ik net als jullie elke dag word blootgesteld. Tenslotte wil ik graag afsluiten met een allesomvattend citaat van Jiddu Krishnamurti, een Indiase filosoof, die mijn meditatiegoeroe is geworden.

Meditatie yoga Deventer in de Vijfhoek, De Worp en Borgele

Voor lichaam en geest kun je op veel plekken terecht bij meditatie yoga deventer. er worden lessen gegeven op verschillende tijden en in verschillende wijken in Deventer.
 
meditatie yoga deventer

Kijk ook eens op mijn site www.yogaberrydeventer.nl.


Andere yogales mogelijkheden:

Deventer Borgele De Schalm
 
Deventer De Worp 't Hovenhuus
 
Terwolde Buurthuis
 
Twello - Zwembad De Schaeck
 
Zwembad De Schaeck
 
Twello - Gebouw Irene
 
Yoga in een kerk dicht bij Gorssel
 
Prive Yogales door Berry Steenbruggen
 
Buiten Yoga door Berry Steenbruggen
 
Yoga Workshop in Deventer
 
YogaBerryDeventer
 
Bloot Zwemmen Deventer
 
Yoga op Bali
 
Yogavakantie op Bali
 
Wateryoga
 
Yoga op de Worp
 
Yoga in Twello
 
Yoga in Gorssel
 
Yoga Prive les
 
Stoel Yinyoga
 
Deventer Yoga
 
Blootwateryoga
 
Yoga in Diepenveen
 
Yoga in Bathmen
 
Yoga in Schalkhaar
 
Yoga in Epse
 
Yoga in Olst
 
Yoga in Voorst
 
Backmitra in Deventer
 
Deventer Mindfulness
 
Meditatieyoga Deventer
 
Podcast Yoga
 
Yogastudio Twello
 
Zwangerschapsyoga in Deventer