Deze website maakt alleen gebruik van functionele cookies en analytics-cookies om statistieken te verzamelen.
Mindfulness yoga in Deventer.
mindfulness yoga deventer

Mindfulness yoga deventer, zoals je leest een engels woord, maar waarvan de oorsprong in het boeddhisme ligt. In elk geval, een kreet van deze moderne tijd, iedereen heeft het erover! Maar weet je ook wat het betekent en wat het voor jou kan betekenen?

Mindfulness, hoe dichtbij is het voor jou?

Mindfulness is een veelomvattende levenswijze, met leven in het hier en nu als gedachtegang. Het klinkt heel mooi en simpel, maar voor veel mensen is het een behoorlijke opgave. Lukt het je werkelijk om in het hier en nu te leven, wanneer er continue prikkels binnen komen? Je piekert terwijl je eigenlijk zou moeten slapen. Misschien heb je spijt of schuldgevoel over dingen die in het verleden zijn gebeurd. Je hebt een bucketlist met wensen of verlangens of je ziet misschien op tegen dingen die in de toekomst te gebeuren staan, dan is het hier en nu ver weg! En dan heb ik het nog niet eens over het werk, de dagelijkse huishouding, sociale verplichtingen, waaronder social media, kortom je hoofd puilt uit! Herken je dit?

Mindfulness yoga Deventer in het dagelijks leven.

Vraag je eens af: kun je 's ochtends je tanden poetsen zonder te piekeren wanneer je een sollicitatiegesprek die middag hebt? Voel je nog wel hoe de borstel je tanden en het tandvlees raakt en hoe koud het water is waarmee je spoelt? Gaan je gedachten naar de boodschappenlijst of die volle wasmand die er nog staat wanneer je terug fietst van je werk naar huis? Jammer, wanneer je die mooie zonsondergang onderweg dan helemaal gemist hebt! Mindful leven is inmiddels ongekend populair geworden en dat is logisch. Het kan je rust en energie geven, meer laten genieten van het leven en je krijgt meer zelfvertrouwen. Het laat je bewustere keuzes maken, maar ook dingen los te laten of te accepteren zoals ze zijn.

Mindfulness yoga deventer en het hier en nu

Mindfulness betekent eigenlijk aandacht en opmerkzaamheid. Je staat bewust stil bij het moment waarop en waarin je bent, zonder een oordeel te hebben over jezelf. Wees de toeschouwer, kijk op een afstandje naar jezelf en zie wat er gebeurt, dat is mindfulness! Het hier en nu kent geen stress. Denken gaat altijd naar toekomst en verleden en geeft vaak stress.

Hoe ik de kans kreeg mindfulness met yoga te verweven

Mindfulness yoga Deventer is ontstaan door een proces van meer dan 20 jaar. Tijdens mijn opleiding voor yogadocent, meer dan dertig jaar geleden, leerde ik natuurlijk tientallen asana's. De één nog ingewikkelder dan de ander, van redelijk eenvoudig tot behoorlijk pittig. Ik was jong, lenig en vooral heel geïnspireerd en gedreven door wat ik allemaal had geleerd. Ging lekker op mijn matje mediteren, in de lotushouding maar liefst, uren lang. Ik kocht een kookwekkertje bij de Blokker, ging op mijn hoofd staan tot dat de wekker afliep en was daarna apetrots. Natuurlijk had ik net als ieder ander ook prestatiedrang, wie heeft dat niet. Ik was als yogadocent immers degene die aangaf hoe lang we een oefening volhielden. Eigenlijk was er voor mij toen dus "geen lol aan", ik kon de lastigste asana's doen zonder er bij na te hoeven denken, zonder pijntjes en weerstanden of beperkingen. Mijn ego bepaalde immers wel voor mij hoe lang ik het volhield.

mindfulness yoga deventer en omgeving

Hoe komen we tot mindfulness yoga?

En dan nog voor de liefhebbers van mindfulnessyogameditatie

De stap van mindfulness naar meditatie is natuurlijk maar klein en zo gezet. Wie bij mij de yogameditatieles op donderdagavond volgt weet uit eigen ervaring hoe je van mindful naar meditatief kunt gaan, zelfs weg kunt glijden, na een extra lange les van maar liefst anderhalf uur. Raak je verstild in de meditatie en is er (bijna) geen denken meer. Kom op één van de lessen bij mij op de yogamat en ga vooral genieten van MINDFULNESSYOGA!

Mindfulness yoga Deventer ondersteunt je met boeken, CD's en yogameditatie video's. Kijk eens bij bol.com naar het boek Mindfulness als uitweg en op mijn site voor informatie over dit boek en andere boeken.
Andere yogales mogelijkheden:

Deventer Borgele De Schalm
 
Deventer De Worp 't Hovenhuus
 
Terwolde Buurthuis
 
Twello - Zwembad De Schaeck
 
Zwembad De Schaeck
 
Twello - Gebouw Irene
 
Yoga in een kerk dicht bij Gorssel
 
Prive Yogales door Berry Steenbruggen
 
Buiten Yoga door Berry Steenbruggen
 
Yoga Workshop in Deventer
 
YogaBerryDeventer
 
Bloot Zwemmen Deventer
 
Yoga op Bali
 
Yogavakantie op Bali
 
Wateryoga
 
Yoga op de Worp
 
Yoga in Twello
 
Yoga in Gorssel
 
Yoga Prive les
 
Stoel Yinyoga
 
Deventer Yoga
 
Blootwateryoga
 
Yoga in Diepenveen
 
Yoga in Bathmen
 
Yoga in Schalkhaar
 
Yoga in Epse
 
Yoga in Olst
 
Yoga in Voorst
 
Backmitra in Deventer
 
Deventer Mindfulness
 
Meditatieyoga Deventer
 
Podcast Yoga
 
Yogastudio Twello
 
Zwangerschapsyoga in Deventer